Tuesday, 18 October 2011

cuti sem,,,,

bosan gak cuti sem bila adik2 x dek,,,, ache, pam, ammar, balong, piee...


punya la ramai,, tinggal aku sorang ja kat rumah.....

maddy jane..

sape doe??   ntah budak mane tah,, importantly,, over the sea la...
aku rse minat plak tengok die nyanyi,,
die supo najwa latif la kat negara kita.. bukan aku kate najwa latif hebat macam die,,
maksud aku supo 2, sbb mereka adalah budak2 yg mencover lagu artis2 terkenal, n publish video kat youtube,, n rmai yg tengok,,, smpai berjuta2 viewers...
dewasa ini,,ramai gak belia2 n beliawati yg berbuat seperti mereka,,
 tapi aku tertarik kat budak nie, sbb smua lagu yg dia bawak sedap n menjadi,,,
hari 2, aku kebosanan, aku bukak la video2 kat youtube, tgok la video2 mereka2 yg mencover lagu org nie,, almost nyanyi laju2, aku rse sbb nafas x sampai,, sedap 2, memey sedap,, tapi nyanyi laju sangat,, rse x feel... tpi budak maddy jane nie, die nyanyi x laju,, n sedap... supo hok penyanyi asal la.. muka pon lawa,,, n aku rse dia nie, org kaya,,
 aku mula kenal die, bila adik aku, pam aka farhana tunjuk die nyanyi lagu price tag,, comel sangat,,, terus aku usya video2 dia yg lain...

i'm back...

x tau nak bagi tau sape yg i'm back... mybe 4 my blog yg dah lame berspider... comelnya..
sian blog nie,, dah lama x de org nak bukak... especially the owner,,,
tiba2 rsa nak tulis plak... sbb bosan kan,,,






 doh gapo dio lagi,, tulis la!!!!

Friday, 15 April 2011

making a video,,,,

we all,, aku n sibling aku start making our video,,, i dont know spe yg bwak pengaruh,,, teacher shidah mybe,,,
acc smua 2 krja ketiga2 adik aku yg kebawah yg berumur 15, 13 n 10 tahun,,, their enjoy making their own video,,, n i'm being the supporter,, aku x rse ianya krja buang mse,,, coze ianya bleh dijadikan knangan bersama di mse hadapan di samping dapat mengeratkan tali hubungan silaturrahim sesama we all adik beradik,,, mak ngan ayah aku x ckp pape,,, dorang jadi tukang gelak je bila tgok hasilnya,,, nie aku kongsi sket video yg dorang buat,, acc, banyak lagi, tapi aku x shuer rakam kat handset spe,, nie yg ade kat henset aku la,,, x dek la segempak mne coze ianya krja budak2 di bawah umor n camera yg x berapa nak canggih,,, tapi setiap kali, aku tgok, aku akan tergelak,,, enjoy ya,,, spe x nak tgok, x yah tgok,,, hahahaha,,, 
suka hati akulah!!!!

attention!!! b4 bukak video nie,,, pause la dlu lagu kat my blog eh...
video


video
kedua2 video nie, berlokasikan kampong aku kat teluk menara, manir,,, terengganu darul naim,,,
sekian,,,,,

Thursday, 14 April 2011

blog???? what's that?????

soalan skema,,,
apa pendapat umy tentang blog:
pada pendapat saya, blog is one of the alternative tuk meluahkan perasaan n tuk share the blogger's feelings  kat public,,,
tapi sbnarnya, tanpa my kesedaran, blog telah diguna pakai tuk plbagai lagi urusan sperti,,,,, tah la,, ape2 je la,, hahaha,,, mlas nak pkir,,, kebuntuaan teramat,,,

kmbali pada yg asal,,,
ok, bila aku start je buat blog,, a lot of quess dari public,,,
1st quess: eh umy, best ke buat blog???
2nd quess:x rse buang mse ke buat blog???
3rd quess: bnyk ke idea yg kau ade nak tulis blog???
4th: knape kau comel sangat??? (huh,, x de kna mngena)
eh, yg 4th quess 2, aku memandai je, syok sndri,, acc x comel pon,, langsung x,, sbb x dek org puji aku, aku pon, msuk bakul angkat sndri r,,, hahahaha,,, x joke pon,,,( smbil buat muka annoying)

bagi aku, blog nie khas tuk mreka yg mempunyai idea2 yg bernas dan memiliki story2 yg indah dlam hidop mreka,,, dan mreka yg berblog nie, hruslah tidak mlas mengupdate blog masing2 supaya,, pengikut2 mereka (followers) x kebosanan dgn cerita2 yg dah lapuk,,,

but me is:
*x dek idea yg bernas n x dek sense of humour tuk menarik minat org membaca blog aku,,,
*aku mlas nak update blog aku,,, n i need some mood to create my story,,,
n the most important is,,,,
*aku just manusia biasa yg tidak memiliki yg indah2 dalam hidupku ini,,,( muka sedih)

then klau dah tau camtu, knape nak tulis blog lak????
 eh, suke hati akulah!!!!
hahaha,,, 2 trademark aku,,,,

alasan yg munasabah knape aku nak tulis blog nie ialah,,,
*i need place tuk critakan kisah hidup aku dan menjadikan ianya kenangan di masa lampau,,, asal skema sangat ayat aku nie,,,,
*aku nak mengisi kebosanan aku yg tidak berbuat ape sementara menunggu kemasukan ipta,,,
*aku rse inya bleh membantu typing skill aku,,, snang sket mse nak buat assingement nnty,,,
* n bleh membantu memperbaiki english skill aku,, sbb everytime i create my blog, aku mesti bukak google translate kat sblah,,,

so aku rse x salah klau aku nak berblog buat mse skrang nie,,, nnty klau aku dah msuk u, mungkin dah berhabuk kot blog aku nie,,, sebok la katakan,,,

ok,,, that's the only why i become a blogger,,,
senang nak bagi jawapan,,,
suka hati aku lah!!!!
sekian,,,